De Tijdreis

Kerken zijn kenmerkend voor het Friese landschap. Het vlakke land, de terpen en daarop een kerk.

De bouwgeschiedenis van kerken is vaak een puzzel. Rond 700 werden de eerste kerkjes gebouwd en sindsdien is er veel aan de gebouwen veranderd. Nieuwe materialen, stijlen veranderende gewoontes hebben hun sporen nagelaten.

Wij mochten deze expositie samenstellen en ontwerpen voor Stichting Alde Fryske Tsjerken, met een prachtig uitzicht op de kerk van Hegebeintum. Het verhaal van de middeleeuwse kerk wordt verteld doormiddel van een tijdreis langs materialen die je terug kan vinden in bijna alle middeleeuwse kerken in Friesland. Van tufsteen tot klepel van de klok en gebrandschilderd glas.

team: Josse Pietersma, Historicus / Johan van Gent, archeoloog / Jos Blomsma, grafisch ontwerper.